HOME             ABOUT             LOOKS             EVENTS             INTERVIEWS

Wednesday, March 7, 2012

Piatkový Marni for HM


Minulý piatok, ako už isto dobre viete, sa v pražskom HM showroome konala prezentácia najnovšej kolaborácie švédskej značky a talianskeho módneho domu Marni. Módni nadšenci v predstihu a v očakávaní  sledovali dianie okolo prípravy spomínanej kolekcie a už po zverejnení prvých videí a fotografií bolo zrejmé, že sa je naozaj na čo tešiť! 

Kolekciu Marni for Hm možno častovať prívlastkami eklektická, nadčasová, rozličná, svojrázna, rafinovaná a hravá. Verte mi, pri kombináciách jednotlivých kúskov by ste sa určite nenudili! Ladia sa elegantné prvky so športovými s dôrazom na čistotu dizajnu. Látky majú pevnú štruktúru alebo sú naopak splývavé. Dominuje hladká a pevná bavlna, hodváb, taft, lakovaná a matná koža. V kolekcii bohatej na vzory je paleta farieb namiešaná z odtieňov červenej, tmavo šedej, kaki, námorníckej modrej, čiernej i bielej je doplnená oranžovou či zlatou. 
V dámska časti kolekcie  možno vyberať z voľných šiat, košieľ, topov, letných plášťov, kostýmov podčiarkujúcich ženskosť každej dámy, parkami, športovými krátkymi bundami na zips, pripínacími svetríkmi, kratšími nohavicami či vzorovanými legínami. 
V rovnakom duchu sú poňaté i pánske odevy. Spoločenské obleky s dlhými nohavicami či bermudami, parky, košele a pletené odevy či pruhované svetry v luxusnom kašmírovom prevedení.  
V doplnkoch našli zastúpenie šatky, košeľové límce, ktoré sa nosia ako náhrdelník, náušnice a náhrdelníku z plastu či falošných drahokamov alebo rada náramkov inšpiranovaná štýlom Art Deco. K obuvi patria športové sandále na podrážka rovnako pre dámy i pánov, sandále na vysokom drevenom podpätku a lodičky s kovovým leskom. Nemožno nespomenúť tašky elegantných tvarov a veľké kabele pre pánov či slamené aj cestovateľské klobúky. 

A keďže Le Plee je blog len a len môj, veľmi rada odprezentujem i svoj názor. 
Na piatok som sa veľmi tešila, predsa len, bola som zvedavá na všetky farebné kreácie, doplnky i kvalitu jednotlivých kúskov. Nemožno zabudnúť ani na pánsku časť kolekcie, o ktorej na tomto blogu už reč padla... Asi posledné dva roky si na "street stylových" blogoch idem neprehliadnuteľné farebné vzorované blúzky, šaty, sukne, či nohavice a dlhšie po nejakom takomto kúsku túžim (btw, Véčko, skvelá blúzka! :)) a Z kolekcie Marni for HM by som si veru vybrať vedela! No ešte viac ako vzorované veci ma zaujalo oblečenie s prvkom lakovanej kože (čierna bundička, chcem ťa!) a doplnky, hlavne náhrdelníky a náušnice, či už pestrofarebné alebo jednofarebné. O taškách nehovoriac! 

Svoj(e) vyhliadnutý(é) kúsok(ky) si budete môcť zaobstarať už zajtra, 8. marca, v bratislavskom Auparku! 

Chystáte sa niečo do obchodu si niečo zaobstarať? Ktorý kúsok je podľa vás "must-have"? 

P.S.: Fotografií mohlo byť aj viac, ale mala som so sebou objektív, ktorý nezoomuje, čiže nafotiť niečo popri všetkých ľuďoch, ktorí v showroome boli, nebolo vôbec jednoduché. Dúfam ale, že fotografie vás zaujali! :)

P.S.S.: Tentokrát sa ospravedlňujem za oneskorenie s článkom, ale od pondelka mi nešiel blogger... Nakoniec som zistila, že chyba bola v prehliadači. Keď už nič iné, aspoň som vás ešte viac navnadila na zajtrajšok! :)) 

Pokiaľ vás kolekcia zaujala a ste zvedavý i na ceny, kliknite sem












4 comments:

  1. každý chlap musí mať never full bag a ja už som si ju z MARNI našťastie zaobstaral, je super!

    ReplyDelete
  2. Letošní kolekce a spolupráce Marni for HM je fantastickáá :-) !

    www.czechblondyn.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Hrozně mě letos okouzlily šperky, ale nemyslím, že bych na všechny, co se mi líbí, měla peníze.. tak aspoň děkuju bohu, že jsme v tomhle směru vzručná a můžu se je vyrobit sama..:D

    ReplyDelete
  4. pekné fotky :) som bola v stredu večer, a myslím že to bolo úžasné.. :)

    ReplyDelete