HOME             ABOUT             LOOKS             EVENTS             INTERVIEWS

Friday, October 7, 2011

Naše BLAF-ovanie




Zuzana Serbák




Daniel Rybakken, zrkadlo Right Angle Mirror 2011







Minulo týždňovú sobotu som spolu s kamarátkou Dominikou prežila tak trocha umelecky. Nemôže za to nič iní, ako BLAF-  Bratislava art festival. Tento ročník bolo naše "poprvé" a som rada, že sme videli všetko čo sme chceli. Presnejšie, takmer všetko...  
Prvou zastávkou bol Dizajnvíkend Bratislava, ktorý sa konal v priestoroch Pisztoryho paláca. Vynechám to, ako som sa do doslova zamilovala do priestorov tejto budovy (zamilovala je slabé slovo) a prejdem rovno k veci.
Dizajnvíkend je inšpirovaný známymi Disagn Weeks konajúcimi sa vo svetových metropolách a ako som si mohla prečítať v sprievodných novinách, Dizajnvíkend chce byť intenzívnym sviatkom dizajnu, dizajnérov a ľudí, ktorým záleží na veciach okolo. Má to byť miesto premiér najnovších konceptov, prototypov, produktov, ktoré predstavuje inšpiratívnych tvorcov zo sveta a najmä, aby prinášal zážitky a poznanie pre širokú verejnosť a zastrešoval dianie v tejto subkultúre. Toľko pár slov o akcii, ak ste náhodou nevedeli. 

Tento článok je tu príliš neskoro na to, aby vás dokázal presvedčiť ísť sa tam pozrieť, keďže DV končil 2.októbra. Možno aj z tohto dôvodu prikladám zopár fotografií. Pre vás, pre vašu inšpiráciu a preto, aby ste sa tam šli na budúci rok pozrieť. Pretože naozaj bolo na čo pozerať! 
Vedeli by ste si odpoveď na otázky, čo to vlastne ten dizajn vie? Schválne, skúste.  


Ďalšou zastávkou našim putovaním bola SNG, kde ma jeden obraz inšpiroval natoľko, že... O tom niekedy nabudúce. Nie som umelecký znalec, ani nič podobné, som len laik, ktorému sa to všetko páči, ktorý to všetko do seba nasáva a ktorý nevie nájsť tie správne slová...  Za spomienku však určite stojí poschodie -1, kde sa vystavovali diela z Galéria Jána Koniareka (Trnava). Kto vie, vie, kto nevie, zistí si, ale prajem si, aby sa toto všetko do Trnavy znova vrátilo. Máme tam vzduchoprázdno. A to neprospieva nikomu, všakže?  


Do Bratislavy som však šla ešte z jedného dôvodu. Ten dôvod sa volá David LaChapelle. Pálffyho palác, 30 fotografií. O tom však tiež niekedy nabudúce... Vystavuje sa do 30.októbra, takže ak to máte blízko (hoc i ďaleko) určite neváhajte. 
Dominika, hlavné je nepozerať sa dolu. :) Nápad Mateja Krena, taktiež Pálffyho palác. 



Toľko málo odo mňa, prežite dnešný upršaný deň v pokoji a radosti. :)
Maja

5 comments:

  1. krásne fotografie a tie posledné sú doslova perfektné :)

    ReplyDelete
  2. krásne, od hora až dole sa mi na každej fotke niečo zapáčilo :)

    ReplyDelete
  3. ta cernoska s mesiacom na obrazku su super!!!!

    http://kateonskate.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. to si mala riadne vela kultúry teda :) hlavne ten dizajn víkend vyzerá z fotiek velmi pekne..tie stoličky a skrinky..a proste dizajnový nábytok celkovo, velmi pekné :) škoda že som nebola..

    ReplyDelete
  5. tak tie ružové poličky chcem do izby!!už aj

    ReplyDelete