HOME             ABOUT             LOOKS             EVENTS             INTERVIEWS

Wednesday, January 4, 2012

Battle of Evermore

Nedávno som bola s jedným kamarátkom na káve (ja som pila čaj samozrejme...). Poznáte to, keď sa s niekým dlhšie nevidíte, rozprávate o všetkom, počnúc súkromím, rôznymi novinkami, no i témami týkajúcich sa vašich záľub. Pochopiteľne teda prišla reč aj na módu, konkrétne na posledné kolekcie návrhárov. Možno i pre to, že som mala vedľa seba českú Elle, kde bolo zopár fotografií zo samotných prehliadok a kopa inšpirácie. Po chvíli sme sa prerozprávali ku kolekcii Versace pre HM, kamarát sa spýtal ako bolo na prezentácii kolekcie v Prahe a potom vyslovil zaujímavú myšlienku, ktorá zaiste mohla napadnúť hocikoho z vás. Povedal, že sa zámerne vyhýba kúpe oblečenia z kolekcií, ktoré majú silnú reklamu, a to i napriek tomu, že sa mu niečo páči a suma pre neho takisto problémom nie je. Vadí mu jednak to, že istý čas po uvedení chodia "všetci" v meste ako kopírky a jednak to, že mnoho ľudí pozná značku a pri marketingovom ošiali i rok uvedenia daného sortimentu do obehu. Jednoducho povedané, kúpenú vec by si už o rok neobliekol, pretože by nezniesol pocit, že by ľudia vedeli o tom, že to čo má na sebe je rok staré... Pousmiala som sa a v duchu som si spomenula na jednu scénu zo seriálu Škaredá Betty (americká verzia), kde recepčná časopisu Mode, Amanda, nastupuje do výťahu, v ktorom stretá kolegu Marca . Ten pri pohľade na jej čierne lodičky utrúsi poznámku na margo toho, že si dovolila vziať si niečo dva roky staré, také neaktuálne... Možno som sa vtedy zasmiala, to si už nepamätám, avšak iba na jeho snobstve. Neviem, ako tieto "banality", ktoré pre niekoho banalitami nie sú, vnímate vy, no ja si svoj šatník zostavujem z vecí, ktoré sa mi páčia a nepremýšľam nad tým, že to budem nosiť výlučne jeden rok. Aj keď, stane sa, to netvrdím, predsa len sa mi niečo po čase môže zunovať. Avšak málokedy. A je pravda, že popri priebežnom nakupovaní sa nevyhneme tomu, aby sme si kúpili i nejakú sezónnu vec, sme teda ovplyvnený trendmi, či chceme alebo nie. Ale zámerne len sezónne?
Zaujíma ma váš názor na vec. Robí vám problém vziať si na seba niečo "staré", o čom všetci vedia? Máte nejaké kritériá, podľa ktorých si zostavujete šatník? 
P.S.: Kamarátov názor rešpektujem, ale nestotožňujem sa s ním, o čom vie. :)
P.S.S.: Jeho názor vysvetlil príkladom Versace, ale platí to všeobecne, na všetky kolekcie a značky, aby sme sa chápali.


So sestrou sme fotili čiernobielo, s tričkom Lanvin pre HM, pri ktorom ma napadla i téma dnešného článku. Ďakujem sis! :)

Pekný večer!
Maja

11 comments:

  1. ja som si kúpila dva topy z tej kolekcie verasce for hm, popravde na sebe som mala každý kus jeden krát. Ale už dlhšie sa chystám, že si to konečne na seba oblečiem.
    V podstate je mi to jedno čo si kto myslí, keď mne sa to páči. Ja si väčšinou kupujem niečo s tým, že to určite vynosím, i keď jasné, niekedy si kúpim vec , ktorú si dám na seba raz a už nikdy. Čiže určite som trochu pomätená trendmi, ale zvažujem :)
    A fotky sú skvelé.

    ReplyDelete
  2. Mne nevadí keď som neaktuálna..ja by som si to nekúpila asi kvôli cene. Pretože mi príde veľa dať za nejaké šaty, sukňu 100€...

    ReplyDelete
  3. nosím väčšinou veci, ktoré sa mi páčia.. niežeby ma nezaujímal názor druhých, alebo komentáre iných, to nie, ale na druhej strane sa riadim najmä svojimi pocitmi a keď sa mi niečo páči, neriešim, či mi to 2o ľudí okomentuje ako neaktuálne.. a určite mám v skrini aj veci, ktoré sú staršie ako rok, no mám k ním akýsi vzťah a rada si ich oblečiem, keď mám na to náladu .. napríklad minule ma veľmi potešil pozitívny komentár jednej známej na margo svetra, ktorý mám už dosť dlho ... takže tak :)

    ReplyDelete
  4. Super článok a fotky!

    Ja si kupujem a nosím čo sa mi páči, nezávisle od ceny a značky či neznačky, a takisto to nosím aj kedy chcem, v podstate mi je jedno čo si ľudia myslia :) Ale viem čo tvoj kamarát myslí, veľmi sa s tým nestotožňujem ...:)
    Tú časť Ugly Betty som videla (a aj všetky ostatné:)

    whatluciadid.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Hm...mne neaktualnost absolutne nevadi..hah volakedy som skor robila akoby take naschvaly, ze som nosila nieco co vtedy nebolo absolutne aktualne..jednoducho som sa napriek vyhybala aktualnycm trendom..asi som chcela byt Iná :)
    Ja mam urcity svoj styl jasny 60-70´s (hippie..orientalne prvky..velke sperky) :) toho sa drzim, pretoze ma ocaril..a len k nemu vzdy doladim nieco z toho "noveho" alebo rockového..
    Popravde ani mne sa velmi dobre nepozera nato ak vidim nejaku bundu 10 krat za den..ale ak sa mi nieco paci, vyprdnem sa na vsetkych a kupim si ju! a ak sa mi bude pacit o rok tak ju budem nosit aj o rok! tak :-)
    Aby nas ovladali uplne bez rozmyslu trendy a kazali nam kedy si co mame obliect a kedy co uz si obliect nemame..a my sa toho budeme bezhlavo drzat...mmm taki ludia mi pridu akoby "bez nazoru"..bez vlastneho vkusu, napadu...manipulovani!! :-D
    Snad som so to vysvetlila dobre..eh :-)

    GIVEAWAY Rimmel Lipstick by Kate

    ReplyDelete
  6. Snažím se nenosit to, co je aktuální. Minimálně proto, že to je o dost levnější. Ale pokud někdo chce každý rok měnit komplet šatník, jeho věc. Aspoň budou mít návrháři co jíst :-)

    ReplyDelete
  7. Ja si teda dovolim v plnej miere suhlasit s kamaratom. Ze pozdravujem :-)

    ReplyDelete
  8. Podľa mňa je to úplne jedno z akého roku je kúsok (teda pokiaľ je pekný) a ja osobne by som s tým problém nemala - obliecť si niečo staršie ...
    Pri móde nie je podstatné aký je kúsok starý, ale ako vyzerá.

    ReplyDelete
  9. ja samozrejme nosím veci čo majú aj rok, aj dva alebo tri..a možno aj viac :D a myslím že by mi nevadilo keby to niekto presne vedel, ako je nejaká vec stará.. jasné, stane sa že niečo vyjde z módy a proste sa to prestane nosiť. A presne preto si nenakúpim z niečoho takého sezónneho celý šatník, ale len jeden alebo dva kúsky, a vybavené :)

    ReplyDelete
  10. Pěkné tričko ! a souhlasím s Veronique

    http://pokeything.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. pekne fotky

    www.cristeene.blogspot.com

    ReplyDelete