HOME             ABOUT             LOOKS             EVENTS             INTERVIEWS

Tuesday, June 14, 2011

Oh!









Ako ste si zrejme všimli, skúsila som novú úpravu fotografií. Je to maximum, ktoré viem v Microsoft Office Picture Manager urobiť. Pýtam sa samej seba, prečo je len ten Photoshop na mojej pracovnej ploche taký nedotknutý, neobjavený. Už kecám....
Moje nohy! Moje biele nohy, ktoré sú vďaka hore spomínanej úprave ešte belšie. A viete čo? Je mi to absolútne jedno. Zatiaľ si to vychutnám, pretože v lete sa slnečné lúče na mňa nalepia rýchlo. Takisto ako si vychutnám aj narážky na fakt, že nechodím do solária. Pretože: "Maja, keď nosíš krátke veci musíš byť hnedá!" A to povedal kto? Svoje telo si totiž až priveľmi vážim na to, aby som do solária šla. Dotyční to nepochopia, no ja v tom nevidím žiadny zmysel.
Mám pár  kamarátiek, ktoré sú za každých okolností bledule. Väčšina nedobrovoľne. Úprimne, trápi ich to. Možno ich nespokojnosť spočíva v komentároch okolia alebo ich vlastnej nedosiahnuteľnej túžbe po hnedastej pleti. Vraj je to sexi... Podľa mňa, príliš subjektívny názor. Niektoré z nich však do spomínaného solária  zájdu, iné to skúšajú na slnku i keď dobre vedia, že budú biele stále a nič s tým nespravia. Špeciálnu skupinu tvoria tie, ktoré sa v lete zahaľújú a stretnem ich len v dlhých nohaviciach. A ďalšie? Tie si sebavedome oblečú malé čierne a bledú (často pehatú)  tvár doplnia červeným rúžom. Sú spokojné a majú sa rady. A presne tak to má byť! 
Nechcem tento článok zmeniť na akési dodávanie sebavedomia alebo niečo podobné, ale dnes som sa nad touto "problematikou" zamýšľala cestou mestom, keď okolo mňa prešli stovky žien a dievčat. Ženy bledučké, čiernovlasé "čokoládky"  alebo prirodzené "snedule". Prirodzene, okrem mňa si ich všímali i chlapi. To, že ich cieľovou skupinou boli práve čokoládové čiernovlásky, spomínať snáď nemusím. Česť výnimkám. 
Čo si myslíte vy? Potrpíte si na opálenie alebo je vám to jedno a máte radšej bledšiu pokožku? Stalo sa vám už niekedy, že niekto vás na kúpalisku/ulici okomentoval práve kvôli tónu pleti a pokožky? Ako sa cítite najlepšie? 

Zajtra sa chystám na jednu akciu v Hradnej vinárni, ktorá bude spojená s módnou prehliadkou. Som zvedavá, čo to bude a aby mi samej nebolo smutno, prizvala som si aj Nataly a Alexa Lindova. Čakajte článok!

Foto: Natália Jakubcová
Pekný deň!
Maja .)
Na sebe mám topánky a tielko Gate, sukňu a čipkovaný top z HM.

27 comments:

  1. Neverím!
    TY SI SI UPRAVOVALA FOTKY?
    Sen...
    Natali ťa tak krásne fotí :)!
    K opáleniu...ja aj ked sa spálim vyzerám opálene, zajtra ti to ukážem :D!

    ReplyDelete
  2. ja mám radšj opálenejší vzhľad, predsa len, zakryje drobné chybičky, človek vyzerá chudšie )

    ReplyDelete
  3. ja to neriešim, do solarka nechodim, ak ma slnko opali tak ma opali ale aby som kvôli tomu chodila do solarka alebo sa hodiny piekla na slnku tak to ne :) btw ten photoshop skus, aj ked ja tam viem asi 5 funkcii ovladat :D je to lepsie ako ten ms office joo a pristane ti to!

    ReplyDelete
  4. Krásna a ešte aj perfektne zladená ;-) Ej, ale mám tvoj blog rada!
    Mne sa bleduckaa pokozka neuveritelne paci!! Volakedy som sa nasilu opalovala a jedine co mi to prinieslo boli sosovicky, ktore som pred tym nikdy nemala.....
    Teraz sa uz roky vobec neopalujem a udrzujem ju taku, aku mi priroda nadelila, pretoze taa nam podla mna ajtak najviac pristane :-)

    ReplyDelete
  5. ja som do solárka chodila, potom prišiel čas a zabadala som sa. Skôr som zbadal čo to robí dievčatám ktoré majú 17 a vyzerajú na 25. So svojou ultra bielou pokožkou (najbledšia na strednej, tiež na výške) som si zvykla. Radšej si počkám na leto a nechám sa jemne chytiť do hm, krémova. Proste som už so sebou spokojná, či som bledá, alebo či mám malé prsia. Keby som bola hnedá a mala prsia väčšie vyzerala by som ako XXX blondín okolo mňa. Aj keď počúvam trápne pripomienky od nejakých čoko-gélo-pipiek, radšej si v duchu poviem, ha! ale v 30ke bude moja pleť na menej. A nie na 40.
    Síce mi vyskočia pehy, zblednú vlásky, neotočí s apo mne žiadny, ale možno práve v tom je to čaro. Že nie som ako každá po ktorej sa otočia.

    A super boty, tiež ich mám :)

    ReplyDelete
  6. ja som mega bledá a vždy taká aj budem. leto nepomáha :)) a sestra ešte bledšia, pehavé obe :)

    ReplyDelete
  7. ďakujem za názory, teší ma, že článok vyvolal diskusiu :)

    Alex: áno, upravovala :D nataly je hviezda a na teba sa teším! :)
    véčko: beriem si to k srdcu a ďakujem! .))
    čajová: ďakujem moc, potešila si ma! :) áno, biela ženám pristane veľmi :)
    Juliana: fajn názor a nenechaj sa naďalej nimi znechutiť :) boty sú najlepšie. ale šmýkajú sa :-/

    ReplyDelete
  8. super sukna, a nohy som si hned všimla aké ich máš dokonale bledé! :) krásne upravené..a zároven si v tomto so mnou, tiež upravujem v ehm, Microsoft Pic. Manageri... :D
    a čo sa opálenosti týka, ja som rada taká pohnedšia..ale nie až tak aby som šla do solárka, radšej si počkám na poriadne slniečko ;)

    ReplyDelete
  9. vzdy sa opalim ani neviem ako dakedy som sa vyhybala trochu slnku ale zistila som ze to nema vyznam a prestala som to riesit ale stale potichu zavidim zenam co su blede lebo podla mna to vyzera strasne pekne.... Inak krasne boty:P

    ReplyDelete
  10. ta sukně ti padne jak ulitá! (teď si nadávám, že jsem si ji taky nepořídila :D)

    ReplyDelete
  11. Keď som bola malá, tak som bola vždy taká snedá, pekne ma aj opálilo, no vekom sa to nejako stratilo a roky patrím medzi bledule aj ja. A na komentáre typu, či pracujem vo vápenke som si zvykla :-D A je mi to úplne jedno.

    Elena

    ReplyDelete
  12. ja som sa snazila toto leto neopalit..natierala som sa 50tkou aj ked som isla do skoly len aby nahodou..no a isla som na party kde som sa zabudla natret a uz som vybavena...bleda pokozka je sexy

    ReplyDelete
  13. v solárku som bola raz....význam žiadny, tak som to vzdala.
    Som biela, v lete ma trošilinku opáli, ale to len tak neplánovane (nevypekám sa na slnku cielene). A komu vadia moje biele nohy? Tak to už je jeho problém:D

    ReplyDelete
  14. wow, krásna si. a máš krásne nohy :-)


    Z

    ReplyDelete
  15. Ja sa neopalujem a ak, tak minimálne - snažím sa čo najmenej... a na ženách sa mi oveľa viac páči biela pokožka!
    A Majka - suknička je pjekná! ;)

    ReplyDelete
  16. ak sledujem nejakú konkrétnu stránku o móde dlhšie ako pár mesiacov, po čase už mám akú-takú predstavu o šatníku dotyčnej. Ale ty vždy niečím iným prekvapíš :) Super!

    ReplyDelete
  17. po 1. fotky sú skvelé!! :D veľmi dobre si to vymyslela :)

    po 2. o tom opálení, myslím si že nie je zdravé vypekať sa na slnku za každú cenu a v solárku už duplom nie! neviem, nie každému sa opálenie hodí a podľa mňa si to príroda zariadila sama, niekto sa opáli rýchlejšie, prirdzene a iný sa neopáli vôbec.. a väčšinou im to tak pristane... inak mne osobne sa páči byť hnedastá, no nie príliš "spečená"... bledá som v zime a inak by to hádam ani nešlo! :D

    po3.NAJHORŠIE čo môže žena urobiť je natrieť sa samoopalovacím mliekom.. och! toľká hrôza :D oranžovo žltá pleť plus nejaké tie škvrny. ;) ale tak pokiaľ sa im to páči, nech majú :D

    prajem pekný večer vo vinárni, znie to lákavo ;)

    ReplyDelete
  18. nemám rada ked som bledá , a predsa niesom žiadna palička. keď som tmavšia tak ma to opticky zúži, takže akorát tak samoopalovacie krémi používam. pred letom a potom nic ale solarium nie ale prave moja kamarátka chodí do solária v piatok ju uvidím takže som zvedavá ako bude vyzerať či je už dáka tá ,,čokoládka"

    ReplyDelete
  19. Mne osobne sa paci bleda-nebleda, jednoducho prirodzena pokozka....ja sama sa sice opalim ale nevyhladavam to...ako je tak je...a ved predsa opalenie bolo v casoch minulych vysadou zien pracujucich na poliach, preto boli snede, slachticne sa dokonca pred slnkom schovavali aby nevyzerali ako rolnicky....sama by som mala rada bielunku pokozku, ale aj tak som rada ked ma pri praci na zahradke trochu opali, moje nohy vyzeraju potom o kusok lepsie :)
    katarína

    ReplyDelete
  20. krásny vydarený outfit :)
    ja nejako opalenie neriesim, ale som rada ked cez leto som trošku hnedšia..:)

    ReplyDelete
  21. Ja si zase na opálenie potrpím. Rada sa opalujem. Nie však prehnane! Viem, kde je miera a čo je pekné. V zime som bledá alebo ešte opálená od leta. :D
    Do solárka nechodím. Však som na to ešte mladá. Ani ma to tam neláka. Pokožka si všetko pamätá. Nechcem o 20 rokov vyzerať na 50. Bléé... :))

    Netráp sa. Biela je IN! :)

    ReplyDelete
  22. díky za komentáre!

    F.F. Moni: tá bledosť je hlavne tým objektívom, rozmazáva a "obieľuje", aj tvár mám vždy bledšiu keď ma fotí nataly :) a díky.
    sange: potešila si ma :) treba skúšať..
    Natasha: je niekde napísané, že sa trápim? píšem, že si to ešte užijem, pokiaľ nezačné to ozajstné leto lebo potom či chcem či nie, som hnedá, dosť. trápia sa niektoré moje kamošky tým, to bola jedna z myšlienok.

    ReplyDelete
  23. oh! konečne niekto s rovnako bielymi nohami ako mám ja :D vraj svietim na kilometre :D ale mne je to taktiež jedno..mňa totiž opaľovanie a vylihovanie na slnku desne nebaví...nemám potrebu sa "špekačikovať"...možno nejaký ten samoopalovák vyskúšam,ale nijak extrémne svoju bledosť neriešim..

    ReplyDelete
  24. Mna slnko ani poriadne nechyta, aj po dovolenke som svetla... A mne to nevadi, ani opalovanie nemam rada, radsej mam slovju kozu, ktoru si nechcem nicit. A narazok je dost hlavne od rodiny, uz som si vysluzila aj titul "riaditelka vapenky". Ale dnes mi priatel povedal, ze sa mi zacinaju opalovat nohy, tak neviem no :D

    ReplyDelete
  25. Opálenie je aj tak len momentálny trend. Pred pár rokmi bola bledá pokožka znakom krásy, teraz zas nie... a podľa mňa bledé ženy vyzerajú tak... luxusne :D nie ako prefarbené (či už čierna alebo blond) vysolárkované baby, ktoré môžu byť aj pekné, ale už na mňa pôsobia trocha ako chudery... keď je niekto prirodzene tmavý, vyzerá tiež super, ale prirodzene bledým babám podľa mňa solárko vôbec nejde, maximálne trochu letný nádych zo slnka.

    ReplyDelete
  26. ... jáj a ešte že krásne fotky a úplne dokonalý outfit!

    ReplyDelete