HOME             ABOUT             LOOKS             EVENTS             INTERVIEWS

Tuesday, February 21, 2012

Thalmeiner


Dlhšie som chcela spraviť menší "photo report"  z mojej najobľúbenejšej kaviarne v Trnave, čo sa mi včera spolu s Nataly sčasti podarilo. 
Toto čarovné miesto sa nachádza v srdci Trnavy, na Trojičnom námestí, vedľa Mestskej veže. Vždy "poruke". Pred školou, po škole, večer. 
Možno by bolo fajn spomenúť aj čo-to z histórie....  Kaviareň je pomenovaná po pánovi Thalmeinerovi, ktorý od tridsiatych rokov na Pešej zóne vo svojom podniku hostil rôzne milovníkov dobrej kávy i trnavské osobnosti, medzi inými i samotného Mikuláša Schneidera - Trnavského. A to do roku 1950, kedy pána Thalmeinera z Trnavy vyhnali komunisti a jeho podnik premenovali, no jeho posolstvo pretrvalo a pretrváva dodnes!
Pri spomínanej dekáde zotrval i dizajn interiéru. Svojou atmosférou vás vtiahne do dvadsiatych rokov minulého storočia, veď vidíte sami. Možno vyberať z bohatej ponuky káv, domácich limonád (najradšej mám džbánik limetkovej s mätou a trstinovým cuktrom), koláčov či iných dobrôt, ktorými vás s radosťou ponúkne veľmi milá obsluha, úctivá ku hosťom (doslova!). 
Jedno je teda isté- Thalmeiner nastavil latku vysoko a na mieste je i otázka, či má vôbec v Trnave konkurenciu... Za mňa a pár mojich priateľov tvrdím, že nemá. :)

Ak zaujal, Facebook tu
Za fotografie ďakujem Nataly Jakubcovej! 










Túto zbierku kníh cením! 



P.S.: Tento článok a fotografie nevznikli za účelom platenej reklamy, chcela som sa s Vami podeliť o ďalšie miesto, kde rada trávim svoj čas. :)

Pekný deň,
Maja .)

11 comments:

  1. to je ono, kam ma chceš zatiahnuť? _:D

    ReplyDelete
  2. Vyzerá to tam veľmi príjemne, takéto miesta mám rada ;-)
    Pekný príspevok.

    cajova.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. aká si nezvyčajne farebná, to sa mi páááči! :) a na kaviarni ma zaujali hlavne tie knihy dejín umenia, to vyzerá super...tam by som chodila popíjať kávu a listovať.. :)

    ReplyDelete
  4. tá kaviareň vyzerá naozaj krásne, a tvoje fotografie rovnako tak :) super post!

    ReplyDelete
  5. konkurenciu asi nema. ale na jednu stranu mi vadi, ze sa tam nefajci, na stranu druhu, chapem ze by to mohlo vacsine vadit. avsak preco nepsravit nejaky fajciarsky salonik v style 20.tych rokov? :) potom by to uz bolo bezchybne

    ReplyDelete
  6. tam sa chystám už nejaký ten deň a nejako to zatiaľ nevychádza :/ ale počula som len samú chválu na to :)

    ReplyDelete
  7. vyzerá to super! a ladíš s churchill knižkami juu!

    ReplyDelete