HOME             ABOUT             LOOKS             EVENTS             INTERVIEWS

Sunday, March 6, 2011

Moments

Písala sa nedeľa a ja som ako inak, nezvládla ranné vstávanie. Osem hodín? Osem??? Z bytu sme teda odchádzali pred pol jedenástou a ja, posilnená chutnými muffinmi domácej výroby, som bola plná očakávaní. Snáď všetko stihneme, opakovala som si v duchu. 
Nestihli sme. Niekde na Karlovom moste sme sa s kamarátkou zhodli na tom, že výstavu Andy Warhol a Československo už nenavštívme. 27. február bol poslednou možnosťou vidieť to, čo som vidieť chcela (ďakujem Alex.) Okrem toho, že som sa potom asi dve hodiny poriadne hnevala na samu seba, túlali sme sa mestom. Znova. Bezcieľne. Hlavným cieľom bolo nasávať atmosféru. A relaxovať. 
O dve hodiny som sa už v ruke s balíčkom z Mc Donald´s a novými slnečnými okuliarmi, po ktorých som vždy túžila, ocitla na izbe. S Dominikou sme prehodnocovali, ktorý variant červeného rúžu jej sekne viac, napokon zvíťazila možnosť "bez lesku" a ona ako vždy, vyzerala úžasne. -Maji, budeš ešte tie hranolky ? - Nie. Posledné úpravy a mohli sme vyraziť. 
Ďalšou zastávkou bolo stretnutie blogerov organizované šéfredaktorkou časopisu InStyle, Rachel. Pozerám na mobil, o dve minúty jedna, je to OK. Pozorujem ľudí, ktorí sa zdržovali pred Starbucks, žiadna známa tvár. Za povšimnutie však stála trojica mladých štýlových dievčat, ktoré ochvíľu vošli do vnútra a ja som sa usmiala. Otočila som sa a zbadala Zuzku (tu). Aké milé prekvapenie! 
O pár minút som už stála v nekončiacej rade, mala som chuť na zelený čaj.  Zbadala som Evku, Oľgu, Andrejku, Ejvi, Nanny, ...a vedela som, že som na správnom mieste. - Hořký?. Prikývla som. 
Nebudem klamať ak napíšem, že azda to najťažšie bolo nájsť si miesto... Rachel sa s nami zoznámila, usadila nás a začala rozprávať. Hlavnou témou stretnutia bol styling, respektíve diskusia s dvoma pozvanými  sylistami zo spomínaného magazínu. Keďže som o tejto práci nikdy neuvažovala, chcem písať, hlavne písať a preto sa dá povedať, že som sa zúčastnila zo zvedavosti. Jednak som chcela znova vidieť niektorých ľudí, jednak som bola zvedavá na samotného Honzu a Rachel a na to, ako tieto poobedia fungujú. A musím povedať, že som bola milo prekvapená. Všetkým ďakujem za skvelú debatu a za "after party" ! :)





Mimochodom...
Pohybujme sa v ČR. 
Je fajn, že sa nájde pár ľudí, ktorí nezabúdajú na blogerov (nielen módnych) a snažia sa ich združovať, prípadne pomáhať a dodávať nové skúsenosti. Vôbec to nie je o tom, že sa stretnú "detičky" (žiadne som tam nevidela) a rozprávajú sa o tom, akou farbou si nalakujú nechty alebo či je lepšia modrá farba ako zelená. To nie! Vidia v nich novú krv, niekoho, kto má svieže myšlienky, nápady, názory. A to sa mi páči.
Snáď niekedy aj u nás na SVK... Poďme stávkovať. :) 


Krásnu nedeľu! 
Maja .) 

18 comments:

  1. Nerada citam dlhe clanky,ale tie tvoje vzdy zhltnem na jeden dych. A ked som na konci,tak ta v duchu preklinam,ze si mohla napisat aj viac. Aky paradox u mna.

    Tento som precitala taktiez na jeden sup. A som sa vzila do toho:D

    A zaver, ani nemusim pisat, ze si to dokonale vystihla.

    ReplyDelete
  2. Ďakujem Sindy, potešilo :)))

    ReplyDelete
  3. pekne píšeš o bloggeroch. :-)) a super fotky :-))

    ReplyDelete
  4. Vidíš! Dobre že si to spomenula :D! Či si bola na tej výstave som sa zabudol spýtať. Tak škoda že si nebola. Snáď nabudúce a už spolu (:!

    ReplyDelete
  5. no ved . na Slovensku je to dost mimo, velka skoda :(
    pekny clanok

    lesimple.sk

    ReplyDelete
  6. krásny článok :) krásne fotky :)
    a fakt škoda, že aj u nás nič také nie je :(

    ReplyDelete
  7. skvelý článok...
    je smutné, že u nás sa takými vecami nik nezaoberá...

    ReplyDelete
  8. Přitom mně přijde, že vy slovenské blogerky jste nápaditější než my Češky, takže je to podle mě jen otázka času, než se podobné akce budou konat i u vás :)

    ReplyDelete
  9. Skvelý článok. Tiež súhlasím :)

    http://postsbybren.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. presne- na slovensku to vidim tak za 5-10 rokov?

    ReplyDelete
  11. Bylo to fajn, mas pravdu.... a cela ta idea se mi take libi.... uvidime, jak se to bude vyvijet dal - fakt je totiz ten, ze blogeru je vic a vic.... a bohuzel nejen tech kvalitnich.... :o(

    ReplyDelete
  12. Parááádny článok! Kľudne mohol byť aj dlhší! :) ale máš ich pripravených ešte dosť, tak sa teším :)).

    ReplyDelete
  13. moc hezky napsané, hlavně ten závěr!

    ReplyDelete
  14. hmm, no skoda skoda, ze my nic take nemame. urcite by som isla... a toto bolo free ci si bola nejak pozvana?

    ReplyDelete
  15. Pekne napísané, Majik! BTW, tá slečna (zabudla som meno, sorr.. Dominika?), s ktorou si tam bola a je na fotke, to je tvoja kamarátka lebo sestra? Si nám ju predstavila ako kamarátku, ale niekto spomínal, že je to ségra. Je nádherná!

    ReplyDelete
  16. nechceš pisať do časopisov? :)

    ReplyDelete
  17. ďakujem za názory! .)

    dominika: pozval, na fb. ale myslím, že je to tak, že môže prísť hocikto :) len si nájdi ten event
    evi: nie, nie je to sis :) je to spolužiačka... ale to, že je moja sestra som čítala na viacerých blogoch :D
    victorie: chcieť je pekná vlastnosť ;) ale brala by som :D

    ReplyDelete