HOME             ABOUT             LOOKS             EVENTS             INTERVIEWS

Saturday, May 28, 2011

Thursday, May 26, 2011

Wednesday, May 25, 2011

Welcome by Emily Current



















Tento projekt bol jeden veľmi dobrý nápad, teším sa na každý nový článok. Určite nie som sama, avšak tieto fotografie som sem jednoducho musela nahrať.... 
Viac fotiek a textu nájdete tu
Maja .) 

Thursday, May 19, 2011

Michaela Bednárová

Slovenská textilná dizajnérka rozpráva o svojich skúsenostiach z vysokej školy, zahraničnej stáži vo Fínsku, značke Puojd ale aj o tom, kde čerpá inšpiráciu. Michaela Bednárová.


"Päť mesiacov na fínskej škole zo mňa vyformovalo to, čím som."

Kedy si si povedala: "Chcem byť textilná dizajnérka!" ?
Takto priamo asi až po stáži v Rovaniemi. Dovtedy som sa nevedela rozhodnúť, či sa chcem venovať voľnej tvorbe alebo dizajnu. No nakoniec som sa viac cítila ako ryba vo vode v tvorbe úžitkových vecí.
Prečo práve textilný dizajn? Uvažovala si aj nad módnym návrhárstvom?
Nikdy som sa necítila a stále sa necítim ako módna návrharka. Síce je ťažké zadefinovať, kde je rozdiel medzi módou a tým, čo robím... Prečo textilný dizajn? Svoju silnú stránku som našla v tvorbe dezénov, spája sa tam farebné cítenie, zmysel pre kompozíciu a veľa veľa možností nachádzania nových prístupov. Spontánnosť a nepresnosti v tlači môžu byť zámerom a dokonca i cieľom. Kdežto pri navrhovaní odevov musí byť človek sústredený, presný a precízny. A ja takú povahu veľmi nemám. V mojej ideálnej predstave by som mala človeka na tú módnu stránku veci a ja by som sa venovala len dezénom a tlači. Možno už na jeseň takáto spolupráca príde, nechajme sa prekvapiť.

Wednesday, May 18, 2011

Tuesday, May 17, 2011

The new one


A už si môj... Dokonca v čiernej, nie v bielej. Ten mesiac a pol čakania stál naozaj zato!, pomyslela som si v duchu pri platení. 
Nový klobúk. Presnejšie? Klobúčisko! Môj prvý a ak sa nič nezmení, pravdepodobne na dlhú dobu aj jediný (pod slovom nezmení si predstavujte iné vlasy, rovnejšie...). Som zvedavá, ako ťa využijem! .)
Momentálne to tipujem na klobúkovú mániu. Ak ešte nie sú, budú všade. Či už slamené, látkové, pletené, na pláž, veľké, malé alebo hociaké iné možné predstavy. 
Zatiaľ sa mi môj predpoklad napĺňa, ale chcem sa spýtať čo vy? Máte rady klobúky? 


Autorkou fotografií je moja kamarátka Natália Jakubcová (tu).
P.S.: Ak sa vám jej práca páči a chceli by ste sa nechať nafotiť, píšte jej, poteší sa :) 


A aby som nezabudla, máte overené eshopy s oblečením? Ak áno, aké? Hoďte link, spravíte radosť mojej kamoške. :) Ďakujem!
EDIT: Aj pre Alexa Lindova. :)))
Hat: FF, blouse: second hand
Maja

Monday, May 16, 2011

Inspiration: Backstage Dhini S11 Make-up













O neónovom líčení ste toho už v časopisoch a na blogoch prečítali určite kvantá, ale tieto fotografie ma dostali ako žiadne iné a rada sa o ne s vami podelím! 
Maja .)

Friday, May 13, 2011

The mess i made


Keď mi v piatok trinásteho len blogspot vymazal článok, je to oproti minulým rokom bezbolestné. Takmer. Fotky nahadzujem znova, nechce sa mi to celé znova ešte raz písať, možno ste si niektorí stihli prečítať. A aby som nezabudla... Ďakujem Vám za všetky tie komentáre, ktoré ste mi predtým k týmto fotkám dali, veľmi ma potešili! 
Idem ja "žiť", pekný večer prajem! .) 


EDIT: príspevok sa objavil, takže... 



Musím ich nosiť, a to stále! 
Ľuďom buď vadia alebo ich milujú. Buď ma chvália alebo sa ma pýtajú hlúpe otázky (úsmev). Na tie "pravé" som si počkala pekne dlhú dobu. Paradoxom je, že som si ich ani nenašla ja sama...
"Maja, vyskúšaj si tieto!", zavelila Iw pokým som čakala len na to, aby sa mi uvoľnila skúšacia kabínka a ja by som si tak konečne skúsila moje úlovky. Ak napíšem, že som sa sebecky potešila, nezaklamem. Bolo to také materialistické potešenie, ktoré zažijem málokedy (predsa len, každý máme iné hodnoty...). Za to ti, milá Iw ďakujem! 
A čo mi zostáva? Len dúfať, že ich ešte roky na seba oblečiem. ;)

Saturday, May 7, 2011

Choose love instead of hate




Najmladšia sis mala potrebu fotiť a vzniklo toto. Takto sa cítim najlepšie....Cíťte sa dnes najlepšie aj vy! .)
Maja