HOME             ABOUT             LOOKS             EVENTS             INTERVIEWS

Sunday, May 22, 2011

HM Fall/Winter 2011

7:20: Schizofrenik. Jeden vnútorný hlas mi hovorí, že musím vstať, ide sa do Prahy!, ale ten druhý, lenivejší, tvrdohlavo oponuje. Darí sa mu to len päť minút. Našťastie!
7:30: Naoko svieža publikujem nový článok a dohadujem sa s Alexom na stretnutí, keďže mám pred odchodom z Bratislavy kopu času. Súhlasí a ja sa na neho veľmi teším.
7:55: Odchod z domu, smer Trnava. A ako vyzerám? Nové úzke čierne jeans, čierna blúzka, zebrové ´wedges´, modrozelené sako, čierne okuliare a tá úžasná kabelka, ktorú mi každý chváli a je milo prekvapený cenou. Luxus v podstate nie je drahý! 
8:45: Chce sa mi spať a nemám čo robiť! 
9:35: Cestu vlakom do nášho hlavného mesta mi "spríjemňuje" trestné právo a chlapec sediaci oproti mne, ktorý si zrejme neuvedomuje decibely svojho MP3 prehrávača. Diskotéka zadarmo. V duchu ešte tipujem, kedy bude potrebovať prvý strojček do ucha na zosilnenie sluchu. Výsledok? V šesťdesiatke bude hluchý ako peň!
9:45: Ten muž má skvelé hodinky! A okuliare! Prečo takýchto, na prvý pohľad zaujímavých chlapov nestretávam každý deň? 
10: 45: Momentálna poloha: Mango, Aupark. Zo zvedavosti som sa šla poobzerať po jednej sukni alla Prada. Nemajú...
11:00: Po dlhšej dobe konečne vidím Alexa. Má skvelý účes! 
12:10: Zavelím na odchod z kaviarne s cieľom presunúť sa na miesto odhodu do Prahy. Dostávam od Alexa darček na cestu- cukríky. Milé gesto. (úsmev) 
12:15: Vychádzame z Auparku a stretávame Véčko a Zuz. Obom to seklo!  
12:25: Ešte pár fotiek (neviem kam) a zoznamovanie s ostatnými "účastníkmi zájazdu".
12:40: Dozvedáme sa, že nás tentokrát čaká dlhá, vyše štvorhodinová cesta. V spoločnosti Darie (ktorú pán vodič pasoval za vedúcu zájazdu ;), Tomáša a Roberty v tom však nevidím žiadny problém. 
16:45: Hlavné nádraží, Praha. tentokrát si to musíme do showroomu "odšľapať". Poctivo!
17:00: Konečne sme tam! Zoznamujem sa s ďalšími ľuďmi a blogermi (hlavne s Therezou Matejičnou, na ktorú som sa veľmi tešila a ktorá vyzerala úžasne), takisto sa zdravím s Katkami, ktorým ďakujem za pozvanie a so "starými známymi". Som rada, že ich znova všetkých vidím. 
17:15: Vrhám sa na kolekciu, ktorej synonymom je elegancia. Jednoduchá, moderná, praktická. V dámskej prevláda tvíd, kvetinové vzory, kocky či kašmírový vzor. Hriať nás budú teplé farby jesene ako ťavia, vínovočervená, hnedá, krémová, tekvicová a nosiť budeme prevažne tvíd, flanel, kožu či semiš, čipku, brokát, menčester alebo hrubé pleteniny. Zima nám teda rozhodne nebude! I v tejto kolekcii sa kládol dôraz na detaily, pre zaujímavosť spomeniem koráliky, výšivky, strapce či riasenie. Možno sa pýtate, čo najviac zaujalo mňa samotnú. Topánky a kabelky, všetky! Myslím, že sa teším na zimu. 
Tešiť sa však môžu i páni. Dizajnéri si pre nich pripravili oblek, leteckú bundu, priliehavé nohavice, flanelovú košeľu, ale aj hrubé pletené odevy. Kľúčovými doplnkami sú rukavice, kravata a ťažké vysoké topánky. Z farieb dominujú čierna, biela, svetlomodrá, odtiene béžovej, ťavej či zelenej. 
19:25: Vyrozprávaná a posilnená skvelou tekvicovou polievkou a lososom sedím v autobuse a trpím depresiou. Nie však depresiou v pravom slova zmysle, je to skôr akési stiahnutie žalúdka, ktoré pociťujem vždy pri opúšťaní Prahy alebo miesta, kde sa cítim skvelo. Potom však vždy prepnem do režimu "teším sa na ďalšiu návštevu" a všetko je tak, ako má byť. :)
23:30: Nivy. Prečo ide ten autobus až o hodinu a pol? Chceme spať, povedali sme si s Véčko a Zuz. My sme ale tú hodinu a pol prežili v úplnom poriadku a pri plnom vedomí. .)
A aby som nezabudla, Veronika, ďakujem za sendvič! .)


Maja


P.S: Pripájam fotografie, verím, že sa vám budú páčiť




















Krásna Jul!




19 comments:

  1. Ooo, vidím že si myslela aj na mňa kedže opisuješ mužsku kolekciu :*
    Cukríkokôpka :D!
    To čo ,,vyvádzala" Dária v autobuse :D (:?

    ReplyDelete
  2. ah nech je zajtra zase štvrtok!
    super fotky.
    a ja vyzerám najlepšie od chrbta:-D

    ReplyDelete
  3. alex: áno, aj na teba, of course ;) Cukríkokôpka je štýl strašný :) :D Daria nič zlé, snáď to tak nevyznelo, len pán šofér pochopil, že má najlepšie organizačné schopnosti a automaticky dostala tento titul :)) nás to dobre pobavilo, vybaví aj nemožné, dokonca zruší povinnú prestávku, ktorú sme nechceli mať! :) nech žije daria!
    babo: presne ako píšeš a ďakujem. btw, budem si to pamätať :D

    ReplyDelete
  4. Nie, práveže kedže poznám Dáriu, tak som trošku pochopil v akom je to zmysle :D
    Dária je prosto svetová!

    ReplyDelete
  5. nie je zač!! :D a páčia sa mi moc fotky! dokonca aj ja na nich co sa mi casto nestava :D

    ReplyDelete
  6. Jéjda, skvele si opísala tú kolekciu! Materiály, strihy, farby.. presne to som chcela počuť.. ďakujem! Daria ako vedúca zájazdu pobavila.) A skvelé fotky, BTW! Škoda, že sa ti nedalo zdržať dlhšie.(

    ReplyDelete
  7. skvelý text si k tomu napísala :) a fotky sú tiež pekné, baby všetky krásne :)

    ReplyDelete
  8. alex: tak to verím :))ale pre vysvetlenie, aj pre ostatných :)) Áno, je!
    véčko: je zač! :D ďakujem a to som rada :)
    eva: ďakuje moc! :) tak to hej, škoda... ale určite cez prádniny idem, minimálne dva razy- raz s kamošmi a potom s Iw, takže.. sa na teba teším! :)
    F.F.Moni: ďakujem!

    ReplyDelete
  9. skvelý text!! :D

    a fotky tiež ;)

    ReplyDelete
  10. tomu hovorím skvelý deň! skvele si to napísala + úžasné fotky.

    http://brenandfashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. pekné fotky. páčia sa :))

    lesimple.sk

    ReplyDelete
  12. ja tam chcem byt znova! (bez tej cesty...) :))

    ReplyDelete
  13. juu, tesim sa moc na tuto kolekciu!! <3

    ReplyDelete
  14. Snáď k nám toho dorazí čo najviac!.. už teraz som si vyhliadla veci po ktorých pojdem ako drak :D započnúc samozrejme lennonkami ;)
    ..a tiež veľmi dobrý článok!

    (prebieha giveaway)

    ReplyDelete
  15. To musela byť úžasná príležitosť, krásne si ju zdokumentovala a ja ticho závidím:)

    ReplyDelete
  16. juu super fotky !
    až na tú kde som krivá a strapatá na Václaváku :DD

    ReplyDelete